Descriere
Spata feliata de porc Mangalita cu os – reprezinta taietura provenita din partea superioara a piciorului din fata al porcului. Carnea din aceasta regiune este mai muncita si de aceea este mai inchisa la culoare datorita mioglobinei (proteina din fibrele musculare) care stocheaza oxigen, si putin mai dura fata de pulpa, din cauza multitudinii de tesut conjunctiv.
De asemenea are o cantitate vizibila de grasime si poate fi extrem de aromata daca este gatita corespunzator.
Este adesea vanduta cu os.
Porcul Mangalita este numit „porcul-somon” sau „uleiul de masline cu patru picioare” deoarece procentul de acizi grasi nesaturati din aceasta carne ajunge la 70%, similar cu cel intalnit in uleiul de masline sau somon.
Produs 100% natural, fara conservanti, fara aditivi, fara amelioratori.
Mod de preparare
Spata de porc Mangalita este o taietura ingaduitoare, accesibila, si frageda!
Aceasta este perfecta pentru fiert, prajire sau gatire la gratar, la foc mic si timp indelungat. In felul acesta colagenul are timp sa se descompuna in gelatina iar grasimea sa se topeasca dand preparatului aroma unica, suculenta si fragezime.
Deoarece se prezinta cu un capac de grasime situat pe partea taieturii, face ca bucata de carne sa aiba o aroma de porc mai pronuntata decat bucatile mai slabe, cum ar fi cotletele de porc.
In timpul procesului de gatire, osul care insoteste piesa, elibereaza toate aromele din maduva osoasa pe care o contine, scurgandu-se si invaluind friptura pe toata suprafata acesteia, dandu-i un gust delicios de neuitat.
Un preparat reusit il constituie spata de Mangalita gatita lent la cuptor, alaturi de usturoi, miere, sos barbeque, ulei de masline, paprika, mustar boabe, cimbru, sare si piper dupa gust. Se tine timp de aproximativ 110 minute in cuptor dupa care se scoate si se serveste alaturi de legume verzi sotate in unt, o salata cu rucola, salote si bulgur, si un vin rosu demisec.
Gatire: friteuza, tigaie grill sau pe gratar cu lemn, rumenita sau inabusita in tigaie ori cuptor, sous-vide, BBQ smoker, supe, ciorbe, tocaturi, etc.
Alte informatii
Mod ambalare- vid la punga de 1 kg
Greutate per bucata intre 400g si 600g.
PRODUSELE SE LIVREAZA REFRIGERATE( folosim si congelate in cazul epuizarii stocului de refrigerat).
Pretul este per kilogram.
In momentul procesarii comenzii dumneavoastra un operator Romferm va va transmite costul total prin e-mail iar a doua zi se va face livrarea.
Comanda minima este de 300 LEI.
Politica de transport
In momentul procesarii comenzii dumneavoastra un operator Romferm vā va transmite costul total prin e-mail sau telefonic iar a doua zi se va face livrarea.
PRODUSELE SE LIVREAZA REFRIGERATE (folosim si congelate in cazul epuizarii stocului de refrigerat).
Transport gratuit cu masinile frigorifice proprii pe rutele stabilite in prealabil:
Marti:
Ruta 1 – Focsani, Ramnicu-Sarat ,Buzau, Ploiesti, Bucuresti
Miercuri:
Ruta 1 – Tecuci, Hanu Conachi, Galati, Braila
Ruta 2 – Campina, Comarnic, Sinaia, Predeal, Brasov
Ruta 3 – Sibiu, Alba Iulia, Cluj Napoca
Joi:
Ruta 1 – Barlad, Vaslui, Iasi, Roman
Ruta 2 – Bacau, Moinesti, Comanesti, Tg. Ocna, Onesti
Ruta 3 – Turda, Tg. Mures, Miercurea Ciuc
Vineri:
Ruta 1 – Focsani, Ramnicu-Sarat, Buzau, Ploiesti, Bucuresti
Sambata:
Ruta 1 – Constanta, Slobozia
Comenzile in afara rutelor de mai sus mentionate, se vor face prin curierat rapid in cutii termice profesionale cu baterii de gheata, ce vor mentine temperatura necesara pe toata durata transportului.
Pentru comenzile intre 300 LEI si 1000 LEI se plateste transport 45 RON in afara rutelor prestabilite.
Comenzile ce depasesc suma de 1000 LEI au transport gratuit.