Romferm SRL este prima firmă din industria alimentară din zona Vrancei bazata pe vinzarea, maturarea si procesarea carnii de vita de calitate inalta, de la rase de vita recunoscute mondial pentru calitatile produsului finit. Acestea din urma sunt rasa Charolaise, Limousin si Belgian Blue. Fiecare din cele trei rase prezinta o caracteristica comuna si anume faptul ca sunt rase de vita crescute special pentru consumul de carne.

Caracteristicile raselor sunt urmatoarele

Rasa CHAROLAIS

Charolais este un animal crescut pentru carne si este foarte raspandita in Europa, in special in Franta, de unde este originara. Este un animal docil, usor de crescut si intretinut, una dintre preferatele crescatorilor de bovine din intreaga lume. Acestea ating greutati variate intre 700-1650 kg iar metabolismul lor performant le permite valorificarea mai multor tipuri de furaje.

In perioadele de criza, isi valorifica propriile rezerve corporale iar  in mod normal are o rata de crestere foarte mare.

Vacile din rasa Charolais sunt folosite si in incrucisarile industriale, deoarece dispun de calitati excelente, pe care le transmit mai departe urmasilor. Are nevoi energetice reduse, produce o carne de calitate superioara, dietetica si cu o concentratie mica de grasime.

De altfel, carnea de vaca Charolais este cea mai cunoscuta si apreciata din Franta, avand un continut de grasime de 10%, in comparatie cu 15-30 % la alte rase de vaci.”

Rasa LIMOUSINE

Limousine este o rasa crescuta pentru carne , avand un bun echilibru intre trasaturi de carne de vita (crestere buna și o conformatie buna) și calitatile materne.

Caracteristica speciala este de  a crea un produs finit la orice varsta. Se potriveste perfect climatului aspru al conditiilor sale de origine.

Greutatea variaza intre 650-1300 kg 1 000 până la 1 300 kg. Randamentul de carcasa este de cca. 57-62% iar greutatea in carcasa 380 – 420 kg.”

Rasa BLUE BELGIAN

Blue Belgian este o rasa de bovine din Belgia.

Fenotipul super-muscular este o conditie ereditara care duce la cresterea numarului de fibre musculare (hiperplazie), in loc de marimea normala a fibrelor musculare individuale (hipertrofie).

Acesta este un animal de dimensiuni mari cu contur rotunjit si muschi proeminenti. Spata, spatele, coapsa si pulpa au o musculatura bine dezvoltata.

Culoarea poate varia de la alb , murg , negru la rosu fiind prezenta in unele genotipuri. Rasa este cunoscuta pentru temperamentul sau linistit. Greutatea variaza intre 850-1300 kg.

Belgian Blue Beef este renumit pentru muschii sai impresionanti. Aceasta depaseste toate celelalte rase de carne de vita în randament carcasa (pana la 80%). In consecinta carcasa albastra belgiana produce un randament ridicat de carne de vanzare, cu un procentaj de dezosare mai mare de 85%.”

Materia prima a firmei Romferm SRL o constituie carnea de vita de rasa superioara. Aceasta este componenta de baza a produselor firmei, furnizand proteine cu valoare biologica mare, cu aminoacizi esentiali intr-o proportie echilibrata  corespunzatoare cu necesitatile metabolice ale organismului uman.

Culoarea carnii variaza de la roz la rosu inchis in functie de temperatura la locul taierii, de varsta, rasa si sexul bovinei, si de faptul daca este proaspata sau maturata. Maturarea carnii de vita imbunatateste aroma produsului, insa produsul va costa mai mult, deoarece carnea a pierdut o parte din greutatea sa de apa care se include în pret. Carnea de vita este maturata cel putin doua saptamani.

sus