35.00lei /per kg

Categorie:

Descriere

Osul femural de vita – este osul care formeaza scheletul coapsei animalelor, fiind cel mai mare os din corp.

Din acesta se extrage maduva osoasa care dupa parerea specialistilor este un super-aliment primar si totodata o delicatete culinara.

Aceasta este prezenta in toate oasele, dar oasele de vita sunt preferate predominant datorita dimensiunii lor. Oasele femurale lungi, drepte, sunt folosite deoarece sunt cele mai mari, acestea contin cea mai mare cantitate de maduva osoasa si sunt accesibile cu usurinta.

Ca si aspect, maduva osoasa, este un tip de tesut spongios in centrul oaselor. Acesta este cel mai concentrat in coloana vertebrala, sold si oasele coapsei.

Contine celule stem care se dezvolta in globulele rosii si albe din sange, sau trombocite, care sunt implicate in transportul oxigenului, functia imunitaa si coagularea sangelui.

Valorile nutritionale ale maduvei osoase arata ca 100g de produs se estimeaza a contine 770 calorii, 7g de proteina, 80g de grasimi, vitamina B12, vitamina A,vitamina E, riboflavina, fier, fosfor, si tiamina. 

De asemenea, este bogata in colagen, cea mai abundenta proteina din corpul  uman. Suplimentarea dietei cu colagen ajuta la sanatatea pielii si reduce durerile articulare.

In plus, maduva osoasa produsa de la vaci contine acid linoleic conjugat , un tip de grasime care ar putea scadea inflamatia si ar putea imbunatati functia imunitara.

Produs 100% natural, fara conservanti, fara aditivi, fara amelioratori.

Mod de preparare

Osul femural de vita furnizeaza consumatorilor maduva osoasa binecunoscuta in gastronomia internationala de mii de ani. Aceasta este un tip de tesut spongios bogat in calorii si grasimi.

Mai recent, a devenit o delicatesa atat in ​​restaurantele gourmet, cat si in restaurantele la moda.

De asemenea, a inceput sa castige atentie in cercurile de sanatate si fitness, datorita profilului sau de nutrienti si a multitudinii de beneficii.

Adesea este servita alaturi de paine prajita, folosita ca baza pentru supa, sau raspandita intr-o varietate de alimente.

Osul femural de vita cu taietura pe lung este perfect pentru a fi gatit la cuptor!

Pentru o portie de maduva osoasa delicioasa, se introduc oasele femurale de vita in cuptorul preincalzit si se coc timp de 15 minute la 235 grade C. Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi si ierburi aromatice si se serveste cu paine prajita, raspandita peste mancarurile preferate, inclusiv carne, paine, legume prajite si multe altele.

De asemenea, se poate prepara pasta de oase, care se face prin fierbere oaselor timp de 24-48 de ore pentru a extrage nutrientii si compusii benefici gasiti in oase si in maduva osoasa, foarte buna pentru refacerea organismului.

Gatire: cuptor, inabusire, fierbere, supe, ciorbe, etc.

Alte informatii

Mod ambalare- vid, punga de 2 buc. de aprox. 1 kg 

O bucata cantareste aprox. 0,5 kg.

PRODUSELE SE LIVREAZA REFRIGERATE( folosim si congelate in cazul epuizarii stocului de refrigerat).

Pretul este per kilogram.

Pachetele au greutate variabila.

Pretul final al unui pachet variaza in functie de greutatea acestuia.

In momentul procesarii comenzii dumneavoastra  un operator Romferm va va transmite costul total prin e-mail iar a doua zi se va face livrarea.

Comanda minima este de 300 LEI.

Politica de transport

In momentul procesarii comenzii dumneavoastra  un operator Romferm vā va transmite costul total prin e-mail sau telefonic iar a doua zi se va face livrarea.

PRODUSELE SE LIVREAZA REFRIGERATE (folosim si congelate in cazul epuizarii stocului de refrigerat).

Transport gratuit cu masinile frigorifice proprii pe rutele stabilite in prealabil:

Marti:
Ruta 1 – Focsani, Ramnicu-Sarat ,Buzau, Ploiesti, Bucuresti

Miercuri:
Ruta 1 – Tecuci, Hanu Conachi, Galati, Braila

Ruta 2 – Campina, Comarnic, Sinaia, Predeal, Brasov

Ruta 3 – Sibiu, Alba Iulia, Cluj Napoca

Joi:
Ruta 1 – Barlad, Vaslui, Iasi, Roman

Ruta 2 – Bacau, Moinesti, Comanesti, Tg. Ocna, Onesti

Ruta 3 – Turda, Tg. Mures, Miercurea Ciuc

Vineri:
Ruta 1 – Focsani, Ramnicu-Sarat, Buzau, Ploiesti, Bucuresti

Sambata:
Ruta 1 – Constanta, Slobozia

Comenzile in afara rutelor de mai sus mentionate, se vor face prin curierat rapid in cutii termice profesionale cu baterii de gheata, ce vor mentine temperatura necesara pe toata durata transportului.

Pentru comenzile intre 300 LEI  si 1000 LEI se plateste transport 45 RON in afara rutelor prestabilite.

Comenzile ce depasesc suma de 1000 LEI  au transport gratuit.

sus